Paarden

MIND-BODY COACHING MET JE PAARD

Waarom doe jij wat je doet, reageer jij zoals je reageert? Wil je dit graag anders zien? Of wens jij jezelf beter te begrijpen?

Zitten emoties zoals bijvoorbeeld frustratie of spanning jou in de weg; ben jij ze liever kwijt dan rijk?

“Stel, dat wat er aanwezig is, niet tégen jou is, het zijn signalen vóór jou”

Ben jij nieuwsgierig om te onderzoeken hoe het er vóór jou kan zijn?

Tijdens een mind-body coaching sessie sta jij centraal.

Wat ervaar je, wat gebeurt er in jou?

Het paard spiegelt, reageert en kan jouw hulpbron zijn.

Vanuit een toenemend bewustzijn, ga je sensaties (body), gedachten (mind), emoties en gedrag leren opmerken en onderzoeken. Hierdoor kan ruimte komen, waardoor er iets nieuws kan ontstaan, een nieuwe ervaring kan plaatsvinden. Mind-body coaching verbindt en bevriend je lichaam met je geest (je denkgereedschap).

Je kan een hulpvraag inbrengen, bijvoorbeeld; je ervaart frustratie tijdens het rijden of angst om te vallen. Je kan ook zonder hulpvraag de sessie in gaan, dan kijken we wat er zich in het moment ontvouwt. Aan jou de keuze of je naast of op je paard de sessie wilt doorbrengen, of allebei. Alles is oké.

Vanuit mijn passie voor paarden en de paarden(wedstrijd)sport, maak ik tijd beschikbaar voor mind-body coaching met je pony/paard. Van kinds af aan ben ik gegrepen door het paardenvirus. Ik omschrijf mijzelf als een allrounder, met interesse en plezier in zowel dressuur, springen, crossen en working equitation. In de wedstrijd-dressuurbaan was ik actief tot de Z dressuur.

Mijn favoriete inspirators en instructeurs zijn Ingrid Klimke, Rien van der Schaft en Jan Brinkman. Door hen ben ik op een bewuste,  paardvriendelijke en een voor mij passende wijze gaan rijden en heb ik ervaren hoe magisch rijden kan voelen en zijn!

Speerpunten voor mij persoonlijk zijn;

  • Je bent als ruiter verantwoordelijk, ook voor je paard; gaat er iets fout, dan zoek je het eerst in jezelf. Gaat er iets fijn, dan zoek je het ook eerst in jezelf (wat deed je of deed je niet, wat maakte dat het zo fijn ging?)
  • Het contact en de verbinding met een paard, nodigt mij uit om naar mijn gevoelslaag te zakken, het brengt mij aanwezig in mijn eigen lichaam en in het ‘hier en nu’
  • Je lichaam, body én mind, is gereedschap wat je nodig hebt tijdens het rijden. De juiste aandacht en onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat je gereedschap optimaal blijft functioneren, zodat jij en je paard optimaal kunnen presteren en genieten!
  • Minder betekent (bijna altijd); meer
  • Teugels zijn niet je remmen; tenzij de andere remmen falen
  • Mijn favoriete mantra’s tijdens het rijden; ‘binnenbeen – buitenteugel’ en ‘blijven ademen’
  • Als het niet lukt zoals het gaat, zoek dan een andere weg. Hoe kan het anders en stel jezelf vooral de vraag; hoe past het mij en mijn paard?! Door actie te ondernemen, te proberen, te stuntelen, te falen, door succesvol te zijn, kom je erachter hoe het voor jou fijn is!
  • Als je iets echt graag wil, dan zoek je een weg. Zo niet, dan zoek je een excuus!

Mijn meest aanwezige, verkrampende emotie tijdens rijden is frustratie (AAAGGGGRRRR!!! HET WIL NIET!!!).

Mijn meest aanwezige verrassende emotie is verbazing (huh, waarom doet mijn paard dit?).

Mijn meest aanwezige verruimende emotie is vreugde! (wat een heerlijke sport toch hé😊).

Het doel is niet om emoties weg te krijgen, we willen ze juist ervaren en begrijpen, zodat ze vanzelf oplossen “

Ben jij nieuwsgierig en bereid om te onderzoeken wat er in jou leeft, terwijl je aanwezig bent met je paard? Onderneem actie en contact mij!